Senioreiden seurajoukkueeseen ilmoittautuminen

Suomen Padelliitto aloittaa seurojen ja pelaajien toiveesta seurajoukkueiden välisen senioreiden sarjapadelin kauden 2023. Padel JKL ry kartoittaa parhaillaan halukkaat seuran seniorijoukkueisiin. Tavoitteena on koota seurajoukkueet sarjoihin!

Sarjavaihtoehtoja on neljä, miehille kaksi ja naisille kaksi eri ikäluokkaa. Seura voi ilmoittaa joukkueen itselleen sopivaan sarjaan tai useampaankin sarjaan. Joukkueiden määrää ei ole rajattu.

  1. Miehet 45+
  2. Miehet 55+
  3. Naiset 45+
  4. Naiset 55+

Säännöt
Joukkueeseen ja yhteen sarjaotteluun tarvitaan vähintään 4 pelaajaa. Senioreiden sarjapadelottelussa pelataan kaksi ottelua, 1- ja 2-parien ottelut

Joukkueen pelaajien tulee täyttää viimeistään tänä vuonna sarjan minimi-ikä, 45+ -sarjassa 45 vuotta ja 55+ – sarjassa 55 vuotta 31.12.2023 mennessä.
Joukkueiden pelaajilla tulee olla voimassa oleva kilpailulisenssi + seurajäsenyys.
Pelaaja voi edustaa 45+ ikäluokassa toista seuraa ja 55+ ikäluokassa toista seuraa sekä yleisessä luokassa vielä eri seuraa. Tällöin pelaajan pitää tehdä edustusoikeuden muutos Suomen Padelliittoon. Linkki: Seuran-edustaminen-ja-seurasiirto

Pelaajia voi lisätä joukkueeseen kauden aikana.
Tarkemmat senioreiden sarjapadelin säännöt julkaistaan joukkuemäärän vahvistuttua.

Pelimuoto
Senioreiden sarjapadel pelataan sarjamuotoisena kilpailuna keskitettyinä peliviikonloppuina.
Runkosarja tullaan pelaamaan todennäköisesti yksinkertaisena runkosarjana, jonka päälle finaaliviikonloppu, jossa ratkaistaan voitot, nousut ja putoamiset. Peliviikonloppuja tulee koko vuodelle yksinkertaisessa runkosarjassa joko 2 tai 3 + finaaliviikonloppu joukkuemäärästä riippuen.

Toinen vaihtoehto on kaksinkertainen runkosarja, jossa viikonloppuja tulee 4 + finaaliviikonloppu. Yksinkertaisessa sarjassa osa peliviikonlopuista on yksipäiväisiä. Joukkueilta tullaan kysymään ilmoittautumisen yhteydessä kumpaa runkosarjamuotoa he toivovat.

Runkosarjan ottelu voi päättyä tasan 1-1, 2-0 tai 0-2. Finaalipeleissä ratkaistaan ikäluokan Suomen mestaruudet, sekä sarjanousijat ja -putoajat. Näissä peleissä pitää löytää voittaja, joten 1-1 tilanteessa pelataan ratkaiseva ottelu, johon pitää muodostaa uusi pari. Pari ei ole saanut pelata kyseisessä sarjaottelussa yhdessä, mutta erikseen kyllä. On sallittua ottaa kokonaan uusi pari tai toinen pelaajista voi olla sellainen, joka ei ole pelannut vielä kyseisessä sarjaottelussa.

Sijoittaminen eri sarjatasoille
Senioreiden sarjatasojen määrä riippuu osallistujamäärästä. Joukkueet sijoitetaan nimettyjen 4 parhaan pelaajan tason mukaan sarjatasoille.

Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen tapahtuu oman jäsenseuran kautta, täytä ao. lomake.
Lisätietoja Tarja Hyvöseltä.

https://forms.gle/QmJLF7MSNv2aTKbV8

Tiedote: https://padel.fi/2023/01/24/ilmoittautuminen-senioreiden-sarjapelikauteen-2023-kaynnistyy/

Senioreiden seurajoukkueeseen ilmoittautuminen
Siirry sivun alkuun