Kansallinen padelpäivä 12.9.2020

Kansallisen Padelpaivän kunniaksi Jyväskylässä on mahdollisuus käydä kokeilemassa padelia la 12.9. klo 10-12 Buugin sisä- ja ulkokentillä (Sykeraitti 7), Kankaan ulkokentillä (Kymppikatu 7) sekä Hutungin sisäkentillä (Reinontie 7).

Menossa mukana paikallisen padelseuran PadelJkl:n pelaajia opastamassa lajin saloihin. Tervetuloa kokeilemaan ja koukuttumaan!

Padelliiton tiedote kansallisesta padelpäivästä:

PADEL KASVAA ENNÄTYSVAUHTIA
Lajin toimijat vievät lajia eteenpäin yhteisessä rintamassa viettämällä PadelPäivää lauantaina 12.9.

Padelin suosion nopea kasvu on alkanut Euroopassa jo muutamia vuosia sitten ja nyt kenttiä rakennetaan Suomessakin kiihtyvään tahtiin. Kuluvan kesän aikana erityisesti ulkokenttien määrä on lisääntynyt Suomessa, kun yli kymmenelle paikkakunnalle on avattu uusia lajin ulkoharrastuspaikkoja. Sisähalleja on avattu viimeisen kahden vuoden aikana peräti 15 kpl ja jopa kaksi täysin padelia varten suunniteltua ja rakennettua hallia. Suomessa on tällä hetkellä yli 160 padelkenttää ja Suomen Padelliiton ennusteen mukaan vuoden 2022 loppuun mennessä harrastuspaikkoja löytyy jo 100 paikkakunnalta.

Lajin harrastajia arvioidaan olevan maailmassa yli 18 miljoonaa ja Suomessakin jo arviolta 15 000. ”Ruotsissa pelataan tänä päivänä lähes 1000 kentällä, arviolta 100 000 pelaajan voimin. Seuraamme tässäkin asiassa länsinaapuriamme ja laji tulee kasvamaan meillä 2-3 vuoden viiveellä samoihin lukuihin, kertoo Suomen Padelliiton puheenjohtaja Janne Jukarainen.”

Lajin suosion salaisuus piilee sen matalassa aloituskynnyksessä, sosiaalisuudessa ja sen sopivuudessa kaikille ikäryhmille. Padel on kotoisin Meksikosta ja se on jo kymmenien vuosien ajan ollut erityisen suosittua espanjankielisissä maissa. ”Espanjassa laji on jalkapallon jälkeen toiseksi suosituin urheilulaji ja sitä pelataan niin isoilla klubeilla kuin taloyhtiöiden omilla pihakentilläkin. Meillä Suomessa kunnat ja kaupungit ovat alkaneet pikkuhiljaa kiinnostumaan lajin harrastuspaikkojen järjestämisestä. Heitämmekin liittona haasteen päättäjille tulla tutustumaan lajiin ja vakuuttumaan sen sopivuudesta koko kansaa liikuttavana, sosiaalisena liikuntamuotona”, Jukarainen jatkaa.

Ensimmäisenä virallisena PadelPäivänä, lauantaina 12.9. pelataan ja esitellään lajia ympäri Suomen. Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi tutustumaan lajiin!

Kansallinen padelpäivä 12.9.2020
Siirry sivun alkuun