JKL Openissa miteltiin Jyväskylän herruudesta, myös vuoden 2019 ranking-kärki selvisi

PadelJKL ry järjesti 13.-14.12. JKL Open 2019 seuran avoimen mestaruusturnauksen.

Turnaukseen osallistui kaikkiaan 14 paria ja voittaja ratkaistiin aiemmista kuukausiturnauksista poiketen suoralla pudotuspelikaaviolla. Parien sijoittamisessa hyödynnettiin ison maailman tyyliin vuoden aikana kerättyjä seuran ranking-pisteitä. Pisteiden valossa paalupaikalta, ja liekö toinen jalka mestaruussaunan oven välissä, kisaan lähtivät Kalle Hakamäki ja Petri Lohjala.

Jonkinlaista mestaruussaunan lämmitystä oli kaavailtu myös kaavion sijoittamattomassa päässä. Sen verran dynaamisia pareja turnaukseen oli rakennettu, ja tämän johdosta turnauksessa nähtiinkin varsin tasokasta peliä heti ensimmäisistä kierroksista lähtien.

 

Pate, Lauri, Jukka, Nysä

Kahden kierroksen jälkeen välieriin olivat edenneet kaavion yläosasta ykkössijoitetut Kalle Hakamäki ja Petri Lohjala sekä kolmossijoitetut Janne Jukarainen ja Jussi Saarinen. Jukarainen/Saarinen etenivät finaaliin 75 minuutin kampeamisen jälkeen lukemin 6-2, 7-5.

Lähdin turnaukseen viiden desilitran juomavarannoilla. Se oli liian vähän.

– Kalle Hakamäki

Alapuolelta välierässä pelasivat Anton Tammenoja ja Petri Minkkinen vastassaan kakkoseksi sijoitetut Eevert Salminen ja Jaakko Fredrikson. Salminen/Fredrikson vastustamattomasti finaaliin 6-3, 6-2 -lukemin.

Pronssiottelu vietiin ratkaisuun pitkän kaavan kautta. Tammenoja ja Minkkinen väänsivät lopulta turnauksen ykkössijoitetut siltaan kolmannessa erässä, selvitettyään ensin useamman ottelupallon.

Finaalissa voitosta pelattiin pitkästi toista tuntia. Padel-ilotulituksen sijasta ottelussa nähtiin kohonneita keskisykkeitä ja kurinalaista taktikointia. Lopulta finaalin voitto Jukaraiselle ja Saariselle erin 2-0 (6-2, 7-6).

 

Tätä lyöntiä ei löydy padelin oppikirjasta

Järjestyksessään ensimmäisen JKL Open -turnauksen mitalikolmikko on siis

  1. Janne Jukarainen & Jussi Saarinen
  2. Eevert Salminen & Jaakko Fredrikson
  3. Anton Tammenoja & Petri Minkkinen

 

Kuvassa vasemmalta: Anton Tammenoja, Petri Minkkinen, Janne Jukarainen, Jussi Saarinen, Eevert Salminen, Jaakko Fredrikson

 

Turnauskaavion yläosa

 

Turnauskaavion alaosa

Esa Taivassalo ranking-mestariksi

PadelJKL ry:n ranking-kilpailuja on pelattu pitkin vuotta. Kilpailumuotoja ovat olleet kuukausiturnaukset sekä americano-turnaukset.

Pitkän kauden päätteeksi ranking-listan kärjessä komeilee Esa Taivassalon nimi ja Esalle luovutettiin ensimmäisenä seuran jäsenenä ranking-mestarin palkinto.

Esan ranking-mestaruuteen kiteytyy mestarilta vaadittava monipuolisuus; ranking-voittajalla kämmenen lisäksi myös rystyn tulee olla virheetön.

Lämpimät onnittelut Esalle!

Ranking-taulukko kokonaisuudessaan Kilpailu-sivun alareunassa

JKL Openissa miteltiin Jyväskylän herruudesta, myös vuoden 2019 ranking-kärki selvisi
Siirry sivun alkuun